adaptacija stana

Adaptacija stana

Adaptacijski radovi podrazumevaju građevinske radove kod uređenja unutrašnjih prostorija.

Uređenje stana, kuće, potkrovlja ili okućnice uključuje lepezu radova među kojima ističemo sledeće:

Šta znači reč adaptacija?

Adaptacija znači prilagođavanje, podešavanje, primena, prepravljanje nečega, preuređenje. Adaptacija stanova znači da se prostor u kome boravite i živite podešava i prilagođava na najbolji mogući način, kako bi bio funkcionalan, maksimalno ispunio svoje prostorne kapacitete i bio udoban za svakodnevan život u njemu.

Zidarski radovi

Zidanje zidova, prepravke, zidanje pregradnih zidova...

adaptacija zidova

U cilju prepravke i adaptacije životnog prostora izvodimo sve vrste zidarskih radova i izradu pregradnih zidova. Po vašoj želji planiramo i izvodimo radove uz veliku posvećenost svakom detalju. Uređenje enterijera i izvođenje radova se planiraju na licu mesta i možete nas pozvati na besplatnu procenu radova u bilo kom trenutku.

Prilikom zidanja i malterisanja kod nas se koristi puna opeka, fasadna ili silikatna cigla, blokovi, siporeks, cement, pesak i sl. Materijal možete nabaviti vi ili mi, sve je stvar dogovora. Kad postavimo dobru bazu sa zidovima, automatski se smanjuje potrošnja materijala, lepka i fugomala, u keramičarskim radovima, gletovanju i drugim molerskim radovima. Dobar majstor kuću gradi. Molerski radovi -dobra priprema 50% završenog posla. Nakon primpreme i i zaštite svih podova i nameštaja, hodne površine i sl. obavljaju se molerski radovi, priprema i gletovanje, krečenje.

Instalaterski radovi

Elektroinstalacija, vodovodne instalacije, plinska instalacija...

adaptacija stanova

Pravilno povezivanje svih uređaja u Vašem domu i raspored koji najviše odgovara svakodnevnom funkcionisanju su važne stavke kod planiranja adaptacija. U konsultaciji sa našim stručnim izvođačima možete postići maksimalnu bezbednost i uklapanje u svaki element životnog prostora.

Gde će i kako biti postavljene instalacije, zavisi od same veličine porstora, rasporeda i vaših potreba. Na osnovu ovih parametara pravi se detaljan plan elemenata. Vodovodne instalacije uključuju zamenu kompletne vodovodne mreže, montažu sanitarnih delova(tuš-kabina, wc šolja, lavabo i sl.). Ovde je neophodno uneti stručnost u radu i maksimalnu odgovornost jer prepravke nakon radova u ovom delu stana nisu moguće. Zato je dobar plan u izvođenju ovakvih radova pola završenog posla. Elektroinstalacije podrazumevaju delimičnu ili potpunu zamenu elektroinstalacija, nove prekidače, utičnice, table sa osiguračima i sl. I ovi radovi zahtevaju visoku odgovornost i stručnost prilikom izvođenja, detaljno razrađen plan svih razvodnih kablova za svaki uređaj kako bi se utičnice, prekidači i slično postavili na vama odgovarajuće mesto.

Oblaganje podova. u poslednjoj fazi adaptacije prostora radi se oblaganje podova. U ovim radovima može da se zameni celokupan postojeći pod ili restaurira stari - od postavljanja do hoblovanja i lakiranja. Vrsta podne obloge zavisi od vaših potreba. Hidroizolacija je izolacija od vode i vlage što je neophodno postaviti pravilno i sturčno kako bi se unapred zaštitili od eventualnih mogužnosti vlage.U samom stanu kupatilo i kuhinja su prostorije gde je hidroizolacija više nego neophodna zbog svakodnevnog korišćenja vode.

Keramičarski radovi

keramicarski radovi

Keramičarski radovi su usluge koje ističu našu firmu i primarna delatnost kod adaptacije kupatila i stanova.

Postavljanje pločica rukom pravog i veštog majstora, drži vodu i kad majstori odu. Najizdržljivijim materijali su keramičke i granitne pločice. Koriste se i kupatilima i u kuhinjama. Imaju visoku otpornost na vlagu, vodu, temperature i niske i visoke, mogu da se koriste i za spoljno prekrivanje terasa, stepenica i sl. O odabiru pločica možemo pričati danima, ali najvažnije je da se uklapaju u vaš ukus, kako kvalitetom, tako dizajnom jer ruku na srce to je nešto u čemu ćete uživati svaki dan. U ponudi postoji toliko izbora od boja, dimenzija i dezena, materijala što vam daje bezbroj mogućnosti u planiranju izgleda ovih prostorija. Pored njih, važan je i kvalitet lepka ili fugomala. Sve ostalo zavisi od majstora i njihove stručnosti i kvaliteta obavljanja radova.

Možete nas pozvati na besplatnu procenu radova u bilo kom trenutku

Ugradnja prozora i vrata

ugradnja prozora

Adaptacija stana ključ u ruke je najisplativiji način kod izvođenja adaptacijskih radova. Osim finansijske isplativosti, velika je ušteda vremena, ne samo u ponovnom angažovnju više različitih izvođača, nego treba voditi računa i o gubicima vremena i remećenju posla ili privatnog života zbog izvođenja radova.

Redosled izvođenja radova

Cilj nam je dati što pouzdaniju informaciju, dogovoriti rokove početka i završetka gradnje bez odstupanja, ponuditi najpovoljniju cenu na tržištu građevinskih ponuđača radova i zadovoljiti svakog klijenta nakon završenih radova.

Više detalja o svim delovima adaptacije/renoviranja možete videti na linku ovde: renoviranje stana

Za besplatnu procenu radova i konsultaciju sa nama možete nas pozvati u bilo kom trenutku.

Kontakt link: Kontakt

Informacije o cenama: Cenovnik

Imate pitanje ili vam je potrebna informacija u vezi cene?

Budite slobodni da nas kontaktirate ako imate nedoumice oko adaptacije kupatila ili stana. Možete nas pozvati na kontakt telefon: +381 64 29 83 509 ili nam pošaljite poruku preko kontakt formulara.